Gezien  het klassement was deze wedstrijd een topper. Wil Str Kringboys zich blijven mengen in de strijd om het kampioenschap dan diende het vandaag de punten thuis te houden. Vandaag konden wij beschikken over 15 spelers. Coach Van deynse stelde een tactisch sterke ploeg op het veld. In het middenveld diende Van Steenberghe Danny het overzicht te behouden.

De wedstrijd werd op gang gefloten en de eerste minuten was het aftasten van de tegenstander. De eerste kansen waren voor KGPV, Cosyn had blijkbaar zijn dagje niet en schoot de eerste doelkans onbegrijpelijk naast. Kringboys zette een tandje bij en via Dieu loerden zij constant op de counter. De bak werd moeilijk weggehaald in de defensie van KGPV met als resultaat een heet standje voor het doel van Duprez. De kans van Kringsboys werd op de deklat getrapt.

KGPV werd hierdoor wakker geschud en gingen het spel hoger spelen. KGPV bleef drukken, de kansen waren er voor Cosyn, maar zoals eerder gezegd, het was zijn dagje niet. Op de 33°minuut werd uiteindelijk het verlossende doelpunt gescoord 0 – 1. De Kringboys wisten het even niet meer, wat onenigheid in de rangen en dit uitte zich in het volgende doelpunt voor KGPV. Doelpunt met het hoofd door Desmet Steve, 0 – 2. KGPV kon de rust ingaan met een comfortabele 0 – 2 voorsprong. Minpuntje, Van Steenberghe viel uit met een lichte blessure, hopelijk zonder verdere gevolgen.

De tweede helft werd aangevangen met twee aanpassingen in de ploeg. Gezien de score konden wij ontspannend spelen en de kansen bleven komen voor KGPV. Kringboys bleef zijn “Dieu” opzoeken. Deze haalde plots enkele flitsen naar boven wat resulteerde in een strafschop voor Kringboys. De strafschop werd niet benut en werd het nabijgelegen veld ingetrapt.

Van Deynse maande zijn spelers aan tot aandacht en kozen resoluut om meer druk te zetten op de helft van Kringboys. Een actie van Desmet op rechts, en Steve werd neergemaaid in het strafschopgebied. De referee reageerde hier niet op en geen strafschop voor KGPV. Wat gemekker naar referee doch de kopjes terug in dezelfde richting en KGPV zocht het derde doelpunt. Een nieuwe actie van op links en ditmaal kregen we waar recht op hadden, een strafschop, omgezet door Desmet en de 0 – 3 stond op het bord.

Er werden nog twee wissles uitgevoerd, kwestie van enkele spelers wat rust te geven. Een goal van Cosyn werd nog afgekeurd wegens leunen op de tegenstander.

Een nieuwe actie van KGPV bood zich aan. Bynens zocht de rechterflank op en plaatste de bal voor doel. Cosyn kon deze mooi op het hoofd krijgen en scoorde zijn 16° goal, 0 – 4.

Hiermee werd de topper afgefloten met een 0 – 4 overwinning voor KGPV.

Na de grote overwinning van vorig week was de ploeg klaar om opnieuw de driepunter te nemen. De tegenstander had vorige week een 1-4 nederlaag geleden en had zich blijkbaar wat versterkt om de leider de eerste nederlaag aan te smeren.

Tijdens de opwarming konden wij vaststellen dat ‘Tzawezijn het heel serieus aanpakten. Vakkundige opwarming en bespreking, wij lieten ons hierdoor niet van streek brengen, enkele oppeppende woorden van de coach en KGPV was klaar om de wedstrijd aan te vangen.

Na het eerste fluitsignaal werden wij bij de keel gegrepen door de tegenstander. Het was alsof zij met een speler meer op het veld stonden, middenveld leek geen grip op de bal te kunnen krijgen. De bal circuleerde vrij snel bij de tegenstander. Hetgeen wij vreesden gebeurde, een onverwachte achterstand 0-1 op het bord. Wij dienden de spelers aan te manen om ons spel op te dringen doch wij konden geen greep krijgen op het middenveld.

De centrale as werd uiteindelijk nog tweemaal gepakt, zoals we kunnen zeggen. na 20 minuten gespeeld te hebben stond KGPV 0-3 achter. De kopjes hingen naar beneden en wij zagen de bui reeds hangen.

Wij gingen de rust in met een 0-3 achterstand, bijsturing was nodig. De tegenstander begon de tweede helft even hard als de eerste. Opnieuw geen vat op de spits en deze kon de 0-4 op het bord brengen. Gezien de score en kans op winst zeer klein was, nam KGPV risico’s door meer druk te zetten en hoog te spelen. Uiteindelijk konden onze spitsen de goal vinden en 1-4 op het bord. De ban leek gebroken doch wij kregen terug een opdoffer, 1-5.

Enkele verschuivingen in het team van KGPV en wij kozen resoluut voor de aanval. Het middenveld kon de hand leggen op de wedstrijd, ondanks de grote achterstand. De druk bleven wij anahouden en konden de 2-5 op het bord plaatsen. Zouden er mirakels bestaan??

KGPV bleef de druk opvoeren en Desomviele werd gevloerd door de goalie, penalty. de kans op 3-5 en dan nog een tiental minuten te spelen. Busschaert nam de penalty voor zijn rekening en knalde het leer keihard tegen de dwarsliggen en .... terug in het veld. Kans op 3-5 weg doch wij bleven drukken en als we willen scoren is dit zonder penalty. Spits Cosyn kon de 3-5 op het bord plaatsen doch verdere aanvalsgolven leverden geen doelpunten meer op.

Het eindsignaal werd gefloten en wij beseften dat we konden verliezen. Ondanks het verlies bleef de sfeer in de ploeg en wij onthouden het positieve van de wedstrijd en dat is dat wij karakter hebben en blijven vechten voor de bal.

Geen 15/15, voetjes op de grond en uitkijken naar de wedstrijd van volgende week tegen De Zoeten Inval.

Een prachtige zaterdagmiddag, ideaal weertje om een wedstrijd te spelen tegen de Galliërs.

Opnieuw een onbekende ploeg, tijdens de opwarming zagen wij enkel flitsen van de Galliërs en blijkbaar wilden deze de scalp van de KGPV.

De Gallërs namen het heft in handen en wij moeten in alle eerlijkheid bekennen, wij werden overklast door hen. Het eerste kwartier waren wij even de kluts kwijt, gelukkig kenden de spitsen van de Galliërs niet de juiste plaats van de goal.

Na het eerste kwartier konden wij even op adem komen en dit resulteerde in een stevige counter en wij konden 0-1 op het bord plaatsen. Opluchting in de ploeg en wij gingen onmiddellijk op zoek naar de volgende treffer. Onze gebeden werden aanhoord en Desmet werd stevig ondergehaald in het strafschopgebied en penalty voor KGPV. Deze werd “professioneel” omgezet door Sacre Steve (nieuwe speler) 0-2 op het bord en een nieuwe overwinning lag in handbereik.

In het middenveld werd een aanval opgezet, dit mag gezegd worden, het was zoals in de boekjes. Door de central as en 0-3 op het bord. De rust werd aangevangen, de ploeg leek bevrijd de tweede helft aan te vangen.

Over de tweede helft kan opsteller vrij kort zijn. Het was naar één kant kijken, KGPV voerde een aanvalsgolf en dit resulteerde in enkele doelpunten. De goalie van de tegenstander kende een zwarte dag. Uiteindelijk werd de eindscore 1-9. Het tegendoelpunt werd dan ook owngoal, Mestdag Peter moet medelijden gehad hebben met de tegenstander en kopte de bal vakkundig in de winkelhaak.

Een 12/12, de woorden kampioen spelen vloeide hier en daar uit de mond.

Na twee overrwinningen zat de sfeer goed in de ploeg, iedereen ging voor een negen op negen. Vandaag kregen wij de Discoboys voorgeschoteld. Een vrij onbekende tegenstander maar niet te onderschatten.

De partij werd aangevangen met aftastend voetbal, wij lieten de bal het werk doen en zo werden de eerste kansen gecreerd. KGPV voetbalde sterk, middenveld controleerde de wedstrijd en de spitsen werden op hun wenken bediend.

Gezien KGPV een vrij sterke wedstrijd speelde kunnen wij dit verslag vrij kort houden, eindscore 6-0.

Een negen op negen, 16 maal gescoord en 1 tegengoal. Wat wel te vermelden valt is onze superspits Cosyn Bart. Vorig jaar nog uitgespeeld als linksmidden, dit jaar door de nieuwe coach Van Deynse Tony in de spits geplaatst, met positief resultaat.

Vandaag speelden wij een uitwedstrijd op het terrein van de Piccoboys. Ongeveer hetzelfde elftal als de vorige week, doelman van dienst was ditmaal Langeaert Dieter.

Wij begonnen vrij vlot aan de partij . De bal circuleerde vlot  doch afwerken op doel was heel wat minder dan de week ervoor. Na 10 minuten werd de score geopend door DeSomviele. De 0-1 stond op het scorebord en het elftal kon wat rustiger voetballen. Dat dachten we maar de tegenstander bleef ons bestoken met countervoetbal. Wat resulteerde in de gelijkmaker, door de centrale as en onze doelman werd verschalkt, 1-1.

De spelers verlangden naar de rustpauze. De rust werd aangevangen met 1-1 op het scorebord. De tweede helft bleven wij aanvallen doch de kansen werden telkenmale de nek omgedraaid. De druk werd opgevoerd en uiteindelijk kon Cosyn tweemaal prikken en het stond plots 1-3. De tegenstander voelde dat het spreekwoordelijk kalf verdronken was en het vuur was weg bij de tegenstander. De eindscore werd uiteindelijk 1-4, dit door Desomviele.

Een zes op zes.

De eerste wedstrijd van het seizoen in de nieuwe competitie. Vandaag kregen we een onbekende tegenstander voorgeschoteld, de scouting konden we niet doen daar wij geen gegevens hadden uit eerdere confrontaties.

We traden aan met enkele nieuwe spelers, zijnde Desmet Steve - Detremerie Christophe. Een wijziging in het elftal van vorig jaar betrof de doelman, vandaag was  dit Versichel Nico.

Wij begonnen aan de wedstijd, even de tegenstander aftasten en op gepaste tijd toeslaan. En dit deed de KGPV wel degelijk. Een vlotte eerste helft met als ruststand 5-0. Bij aanvang van de tweede helft geen veranderingen in de ploeg. De bal gleed van voet naar voet doch gezien de ruime voorsprong werd er wil omgesprongen met de doelkansen. Uiteindelijk konden we nog eenmaal prikken en de uiteindelijke eindscore werd 6-0.

De eerste driepunter werd vlot binnengehaald.

Vandaag stond de halve finale van de Beker Benny Sport op het programma.
Voor deze wedstrijd was het even sleutelen aan de ploeg (Afwezigheden door werk of familiale omstandigheden).
We konden toch een volledig ploeg samenstellen met één reserve speler.
De weersomstandigheden waren ideaal voor een potje voetbal.

De wedstrijd begon heftig aan beide zijden, de eerste minuten werden er kansen gecreeërd bij de vleet doch een doelpunt bleef uit. Onze spitsen toonden een grote honger voor een doelpunt, vandaag waren dit Kurt Schynkel en Carlier Anton.

Beiden maakten het de verdedigers lastig met hun snelle acties. Het spel kende een vlot verloop, zoals een echte cupmatch, met snelle counters.

Na ongeveer 10 minuten kwam er een kans langs de linkerflank, de bal werd voor het doel gegooid en de targetman Kurt kon de actie mooi afwerken, 0-1.
 De tegenstander was even geschrokken doch schakelde een versnelling hoger en gooide er nog een voorspeler bij. Na 25 minuten kwam de voorspeler van VK matroosje voor Gino Van Lancker te staan en plots had deze last van de aantrekkingskracht van de begane grond. In voetbaltermen zouden we spreken van “een echte swalbe”. De reactie van de scheids was dat deze bal op stip plaatste. Een onverdiende penalty doch deze werd mooi afgewerkt door de thuisploeg, 1-1.

De bordjes stonden terug in evenwicht en wij konden opnieuw zoeken naar nieuwe kansen en doelpunten.

Tijdens de rust dienden we enkele tactische ingrepen te doen en met nieuwe moed en krachten werd de tweede helft aangevat. Wij begonnen sterk aan de tweede helft en drukten de tegenstander op de eigen helft.

Er kwam een snelle actie over rechts van spits Kurt, deze kon de bal voor het doel brengen en afwerker van dienst was Bart Cosyn. Deze kopte de bal krachtig in doel en 1-2.

Op het middenveld werd er krachtig gestreden voor de bal.
Een belangrijke fase tijdens de tweede helft was het duel tussen Decraene David en een hard strijden middenvelder van de thuisploeg. Bij het duel werden de kopjes letterlijk bij elkaar gebracht en de scheids diende streng in te grijpen. Het resultaat was een gele kaart voor de thuispeler.  Gino Van Lancker maakte zich klaar om de vrije trap voor het doel te brengen doch de scheids was nog steeds doende met de thuisspeler.

Er werd een heftige woordenwisseling gevoerd met het gevolg dat de thuisspeler kon genieten van een vroege douche, deze kreeg tweemaal geel, gevolg rood en uitsluiting. Nadat de administratie was afgewerkt  kon Gino met een magistrale trap de bal tot bij Indro De Bock brengen. Deze trapte de bal met één beweging tegen de netten, 1-3.

We lieten de thuisploeg wat terugkomen, zij kregen enkele kansen doch deze werden huizenhoog overgetrapt. Bij de thuisploeg was er een sterk keepende doelman nodig om de kansen van ons te keren.

Een klein wapenfeit nog, Bynens liet zich opmerken op het middenveld, een kleine fout op een doorbrekende speler en dit resulteerde in een  gele kaart.

De thuisploeg kon na hard zwoegen een hoekschop afdwingen. De bal werd niet goed genoeg weggewerkt en plots kreeg een thuisspeler de bal voor de voeten en waagde zijn kans, 2-3 tegen de netten.

We lieten ons niet van de kaart brengen en bleven verder voetballen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met als eindstand 2-3.

Kort samengevat kunnen wij stellen en zeggen dat het een verdiende overwinning was, en dat wij toch nog een prijs kunnen meepikken na een tegenvallend seizoen. De finale van de Benny Sport beker zal gespeeld worden op 12 mei 2012 op de terreinen van SV Eede.

Een kleine maand na de smadelijke 0-3 thuisnederlaag tegen FC Kringboys kreeg KGPV de kans om die uitschuiver recht te zetten. Deze keer met een bredere kern waardoor er zowel tactisch als fysisch meer mogelijkheden waren voor het elftal. De man van de match uit de vorige confrontatie, Kringboy Dieu ontbrak bij de thuisploeg.

K.G.P.V.: Fredje, Mathieu, Tony, Laurens, Olivier (“45 Ilya), Hans, Stichel (“50 – Gino) , John, Bart (“45 – Selim), Kurt, Anton.

KGPV had duidelijk zijn lessen getrokken uit de vorige confrontatie met FC Kringboys en ging er van bij het begin stevig tegen aan. Dit resulteerde in veel gewonnen duels en enkele halve kansen. Na een kwartier devieerde Anton een voorzet in doel. De verdiende voorsprong voor KGPV dat hierna meer ontspannen ging voetballen, zonder echter aan strijdlust in te boeten. Een aantal goede mogelijkheden werden professioneel de nek omgewrongen waardoor FC Kringboys ook af en toe de neus aan het venster kwam steken. Onder andere een geplaatst schot zorgde ervoor dat KGPV-doelman Fred zich tijdelijk van de wetten van de zwaartekracht diende te ontdoen om met een mooie save de voorsprong te vrijwaren. De bezoekers leken weer op weg om het zichzelf moeilijk te maken maar net voor de rust bleef Kurt, oog-in-oog met de doelman, kalm en duwde de 0-2 tegen de netten. Dit was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft werden de enthousiast gestarte Kringboys meteen koud gepakt. Een korte combinatie op de baklijn kwam via John en Hans in de voeten van Anton, die twijfelde niet en de bezoekende fans konden weer juichen. Tien minuten later leek de partij beslist toen Kurt met zijn tweede doelpunt zorgde voor een geruststellende 0-4.

FC Kringboys kreeg in de tweede helft wel enkele mogelijkheden, maar de thuisploeg beschikte zonder hun snelle spits duidelijk over minder aanvallende slagkracht. Na een overtreding van Tony werd de bal op de stip gelegd. De gelegenheid om de eer te redden liet de thuisploeg niet aan zich voorbij gaan. De 4-1 werd binnengetrapt.

Dit doelpunt zorgde niet voor hernieuwde spanning in de partij, want kort na het penaltydoelpunt liep de score nog op via doelpunten van nogmaals Anton en Kurt. Ook KGPV-coryfee Gino pikte op het einde van de wedstrijd zijn doelpunt mee door een voorzet keihard in doel te koppen.

We pakken na de zege tegen VK Gent van vorige week opnieuw de drie punten, een mooi resultaat en een verdiende overwinning.

Bij aanvang van de wedstrijd enige zenuwachtigheid, wedstrijd tegen de laatste van de reeks. In het verleden kenden we steeds moeilijkheden met ploegen die lager gerangschikt stonden. We vingen de wedstrijd aan, ditmaal 13 spelers op het wedstrijdblad. In het doel was er de gelegenheidsdoelman De Somvielle, deze koos voor het doelwerk gezien het blessureleed aan de knie. Onze vaste doelman koos vandaag eens voor het veldwerk, meer bepaald diepe spits.

De wedstrijd kende een goed verloop, we konden ons spel doordrukken doch aan de afwerking liep het dan weer wat stroef. Wat betreft onze spitsen kunnen nog meedelen dat Hoste Brent nog steeds in de lappenmand vertoeft, hopen dat deze het volgende seizoen present is, dit samen met De Somvielle Maarten. Op de rechterflank liet De Schynkel de tegenstander zijn hielen meermaals zien en we konden zodoende kansen creeren langs de flank. Op de linkerflank was Cosyns van de partij, creerde ook kansen doch zoals gezegd het scoren liep dan niet zo vlot. We bleven voetballen, het middenveld werd beheerst door Anton Criel en John De Corte. De bal bleef goed rondgaan en verkregen overmacht op het veld. Na slecht uitverdedigen van de tegenstander kon Van Deynse profiteren en kon de 1-0 tegen de touwen duwen. De bezoekende ploeg was even van slag doch bleef verder voetballen. Bij KV Gent liep een de centrale verdediger zich meermaals vast in de verdediging. Deze man was weliswaar technisch zeer sterk doch de verdediging en keeper deden wat ze moesten doen en dit was de nul houden.

De rust werd aangevangen met een 1-0 voorsprong. Tijdens de rust even wat bijschaven nopens de tactiek en de tweede helft werd aangevangen.

Onmiddellijk werd er via de rechterflank, door De Schynkel druk gezet en deze kon de bal voorzetten. De linkerflank volgde het spel duidelijk goed en kon met enig geluk de bal in de netten jagen. De 2-0 stond op het scorebord. De bezoekers voelden aan dat ze nog wat dieper moesten gaan en bleven via hun central verdediger ons onder druk zetten. De match werd wat grimmiger doch op een sportieve basis.

Her en daar werd er een fout gemaakt doch de scheids zag dat het allemaal binnen de perken bleef. Een uitbrander aan het adres van Bynens, liep tegenstrever op de hielen en vrij trap voor KV Gent.

Deze werd genomen door de reeds vernoemde centrale verdediger doch de bal zoefde voorbij onze gelegenheidsdoelman Maarten.

De nodige vervangingen werden gedaan, Duprez en Van Der Eedt werden in de ploeg gedropt. De ploeg bleef verder de bal rondspelen. Her en daar werd er een kans gecreeërd doch de afwerking liet het even afweten. Duprez kon wat dreging geven met krachtschoten op doel doch dit was niet genoeg. Na opnieuw een zware inspanning te doen op de rechterflank zette De schynkel de bal doch deze werd door de bezoekende ploeg in eigen doel gedivieerd. Zodoende stond de 3-0 op het bord en de overwinning was dichtbij.

Het spel bleef het zelfde en uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten. Na een lange reeks van nederlagen konden we terug een overwinning op de lijst bijschrijven. Hopelijk is dit een nieuwe start van een reeks overwinningen.

Gezien ons positie in de rangschikking konden we ons geen puntenverlies meer veroorloven. Deze ploeg blijkt voor ons het "zwarte beest” te zijn, denken aan vorig seizoen waar we 2-1 de boot ingingen op het drassige onbespeelbaar terrein van Kringboys. Maar we zijn een jaar later, wat rijper en slimmer, althans dat dachten we.

Vandaag aan de aftrap 11 gemotiveerde spelers, we gingen en we zouden de overwinning  binnenhalen. Ware het niet dat er bij de Kringboys een jongeman was die luisterde naar de naam Dieu.  Ja, u leest het goed Dieu, een jongeman model Mbokani.

De jongeman maakte de verdediging dol, dit met zijn snelheid en manier van spelen. Onze sterke man en rots in de branding, Van Lancker had het moeilijk met Dieuke. Zoals eerder vermeld konden we geen vuist maken tegen deze man. Helaas, Dieu werd gelanceerd vanop de eigen veld, we dachten even Usian Bolt op het terrein te hebben, Dieu zette zijn weg naar het doel en knalde de ballen tegen de netten, 0-1. De ploeg viel in duigen, de fundamenten waren weg en het duurde niet lang of Dieu maakte de 0-2.

Aan de rust werden de kopjes bij elkaar gestoken en even elkaar wakker schudden, de vechtersmentaliteit was niet aanwezig op het terrein.
Op alle vlakken kwamen wij tekort, geen spelhervattingen , ballen werden in het wilde weg getrapt, geen aansluiting tussen middenveld en spitsen, verdediging die te slap was tegen Dieu en de rest. Slecht uitverdedigen van onze doelman Duprez resulteerde in een doelpunt, gemaakt door …jahoor Dieu.

De tweede wedstrijdhelft werd aangevangen en ons doel was zo snel mogelijk de aansluitingstreffer scoren. Onze verdediging had de handen vol aan Dieu, op sommige momenten riepen we bijna de hulp van de Almachtige maar vandaag was deze aan de zijde van Kringboys.

Omtrent de wedstrijd kunnen we vrij kort en bondig zijn: een droge 0-3 om de oren en de wedstrijd was gespeeld. Op geen enkel moment konden we dreiging maken voor het doel van Kringboys. De drie doelpunten werden gemaakt door God zelf, allez de naam had hij al, …Dieu. Na lang zwoegen vond Bynens een opening doch de poging leverde geen doelpunt op.

Samengevat, deze wedstrijd was er één om snel te vergeten en hopen op een beter resultaat binnen 14 dagen. Dan krijgen we de Kringboys terg voor de voeten en kunnen dan hopen op enige beterschap.