Een kleine maand na de smadelijke 0-3 thuisnederlaag tegen FC Kringboys kreeg KGPV de kans om die uitschuiver recht te zetten. Deze keer met een bredere kern waardoor er zowel tactisch als fysisch meer mogelijkheden waren voor het elftal. De man van de match uit de vorige confrontatie, Kringboy Dieu ontbrak bij de thuisploeg.

K.G.P.V.: Fredje, Mathieu, Tony, Laurens, Olivier (“45 Ilya), Hans, Stichel (“50 – Gino) , John, Bart (“45 – Selim), Kurt, Anton.

KGPV had duidelijk zijn lessen getrokken uit de vorige confrontatie met FC Kringboys en ging er van bij het begin stevig tegen aan. Dit resulteerde in veel gewonnen duels en enkele halve kansen. Na een kwartier devieerde Anton een voorzet in doel. De verdiende voorsprong voor KGPV dat hierna meer ontspannen ging voetballen, zonder echter aan strijdlust in te boeten. Een aantal goede mogelijkheden werden professioneel de nek omgewrongen waardoor FC Kringboys ook af en toe de neus aan het venster kwam steken. Onder andere een geplaatst schot zorgde ervoor dat KGPV-doelman Fred zich tijdelijk van de wetten van de zwaartekracht diende te ontdoen om met een mooie save de voorsprong te vrijwaren. De bezoekers leken weer op weg om het zichzelf moeilijk te maken maar net voor de rust bleef Kurt, oog-in-oog met de doelman, kalm en duwde de 0-2 tegen de netten. Dit was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft werden de enthousiast gestarte Kringboys meteen koud gepakt. Een korte combinatie op de baklijn kwam via John en Hans in de voeten van Anton, die twijfelde niet en de bezoekende fans konden weer juichen. Tien minuten later leek de partij beslist toen Kurt met zijn tweede doelpunt zorgde voor een geruststellende 0-4.

FC Kringboys kreeg in de tweede helft wel enkele mogelijkheden, maar de thuisploeg beschikte zonder hun snelle spits duidelijk over minder aanvallende slagkracht. Na een overtreding van Tony werd de bal op de stip gelegd. De gelegenheid om de eer te redden liet de thuisploeg niet aan zich voorbij gaan. De 4-1 werd binnengetrapt.

Dit doelpunt zorgde niet voor hernieuwde spanning in de partij, want kort na het penaltydoelpunt liep de score nog op via doelpunten van nogmaals Anton en Kurt. Ook KGPV-coryfee Gino pikte op het einde van de wedstrijd zijn doelpunt mee door een voorzet keihard in doel te koppen.

We pakken na de zege tegen VK Gent van vorige week opnieuw de drie punten, een mooi resultaat en een verdiende overwinning.