Vandaag stond de halve finale van de Beker Benny Sport op het programma.
Voor deze wedstrijd was het even sleutelen aan de ploeg (Afwezigheden door werk of familiale omstandigheden).
We konden toch een volledig ploeg samenstellen met één reserve speler.
De weersomstandigheden waren ideaal voor een potje voetbal.

De wedstrijd begon heftig aan beide zijden, de eerste minuten werden er kansen gecreeërd bij de vleet doch een doelpunt bleef uit. Onze spitsen toonden een grote honger voor een doelpunt, vandaag waren dit Kurt Schynkel en Carlier Anton.

Beiden maakten het de verdedigers lastig met hun snelle acties. Het spel kende een vlot verloop, zoals een echte cupmatch, met snelle counters.

Na ongeveer 10 minuten kwam er een kans langs de linkerflank, de bal werd voor het doel gegooid en de targetman Kurt kon de actie mooi afwerken, 0-1.
 De tegenstander was even geschrokken doch schakelde een versnelling hoger en gooide er nog een voorspeler bij. Na 25 minuten kwam de voorspeler van VK matroosje voor Gino Van Lancker te staan en plots had deze last van de aantrekkingskracht van de begane grond. In voetbaltermen zouden we spreken van “een echte swalbe”. De reactie van de scheids was dat deze bal op stip plaatste. Een onverdiende penalty doch deze werd mooi afgewerkt door de thuisploeg, 1-1.

De bordjes stonden terug in evenwicht en wij konden opnieuw zoeken naar nieuwe kansen en doelpunten.

Tijdens de rust dienden we enkele tactische ingrepen te doen en met nieuwe moed en krachten werd de tweede helft aangevat. Wij begonnen sterk aan de tweede helft en drukten de tegenstander op de eigen helft.

Er kwam een snelle actie over rechts van spits Kurt, deze kon de bal voor het doel brengen en afwerker van dienst was Bart Cosyn. Deze kopte de bal krachtig in doel en 1-2.

Op het middenveld werd er krachtig gestreden voor de bal.
Een belangrijke fase tijdens de tweede helft was het duel tussen Decraene David en een hard strijden middenvelder van de thuisploeg. Bij het duel werden de kopjes letterlijk bij elkaar gebracht en de scheids diende streng in te grijpen. Het resultaat was een gele kaart voor de thuispeler.  Gino Van Lancker maakte zich klaar om de vrije trap voor het doel te brengen doch de scheids was nog steeds doende met de thuisspeler.

Er werd een heftige woordenwisseling gevoerd met het gevolg dat de thuisspeler kon genieten van een vroege douche, deze kreeg tweemaal geel, gevolg rood en uitsluiting. Nadat de administratie was afgewerkt  kon Gino met een magistrale trap de bal tot bij Indro De Bock brengen. Deze trapte de bal met één beweging tegen de netten, 1-3.

We lieten de thuisploeg wat terugkomen, zij kregen enkele kansen doch deze werden huizenhoog overgetrapt. Bij de thuisploeg was er een sterk keepende doelman nodig om de kansen van ons te keren.

Een klein wapenfeit nog, Bynens liet zich opmerken op het middenveld, een kleine fout op een doorbrekende speler en dit resulteerde in een  gele kaart.

De thuisploeg kon na hard zwoegen een hoekschop afdwingen. De bal werd niet goed genoeg weggewerkt en plots kreeg een thuisspeler de bal voor de voeten en waagde zijn kans, 2-3 tegen de netten.

We lieten ons niet van de kaart brengen en bleven verder voetballen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met als eindstand 2-3.

Kort samengevat kunnen wij stellen en zeggen dat het een verdiende overwinning was, en dat wij toch nog een prijs kunnen meepikken na een tegenvallend seizoen. De finale van de Benny Sport beker zal gespeeld worden op 12 mei 2012 op de terreinen van SV Eede.