Na de grote overwinning van vorig week was de ploeg klaar om opnieuw de driepunter te nemen. De tegenstander had vorige week een 1-4 nederlaag geleden en had zich blijkbaar wat versterkt om de leider de eerste nederlaag aan te smeren.

Tijdens de opwarming konden wij vaststellen dat ‘Tzawezijn het heel serieus aanpakten. Vakkundige opwarming en bespreking, wij lieten ons hierdoor niet van streek brengen, enkele oppeppende woorden van de coach en KGPV was klaar om de wedstrijd aan te vangen.

Na het eerste fluitsignaal werden wij bij de keel gegrepen door de tegenstander. Het was alsof zij met een speler meer op het veld stonden, middenveld leek geen grip op de bal te kunnen krijgen. De bal circuleerde vrij snel bij de tegenstander. Hetgeen wij vreesden gebeurde, een onverwachte achterstand 0-1 op het bord. Wij dienden de spelers aan te manen om ons spel op te dringen doch wij konden geen greep krijgen op het middenveld.

De centrale as werd uiteindelijk nog tweemaal gepakt, zoals we kunnen zeggen. na 20 minuten gespeeld te hebben stond KGPV 0-3 achter. De kopjes hingen naar beneden en wij zagen de bui reeds hangen.

Wij gingen de rust in met een 0-3 achterstand, bijsturing was nodig. De tegenstander begon de tweede helft even hard als de eerste. Opnieuw geen vat op de spits en deze kon de 0-4 op het bord brengen. Gezien de score en kans op winst zeer klein was, nam KGPV risico’s door meer druk te zetten en hoog te spelen. Uiteindelijk konden onze spitsen de goal vinden en 1-4 op het bord. De ban leek gebroken doch wij kregen terug een opdoffer, 1-5.

Enkele verschuivingen in het team van KGPV en wij kozen resoluut voor de aanval. Het middenveld kon de hand leggen op de wedstrijd, ondanks de grote achterstand. De druk bleven wij anahouden en konden de 2-5 op het bord plaatsen. Zouden er mirakels bestaan??

KGPV bleef de druk opvoeren en Desomviele werd gevloerd door de goalie, penalty. de kans op 3-5 en dan nog een tiental minuten te spelen. Busschaert nam de penalty voor zijn rekening en knalde het leer keihard tegen de dwarsliggen en .... terug in het veld. Kans op 3-5 weg doch wij bleven drukken en als we willen scoren is dit zonder penalty. Spits Cosyn kon de 3-5 op het bord plaatsen doch verdere aanvalsgolven leverden geen doelpunten meer op.

Het eindsignaal werd gefloten en wij beseften dat we konden verliezen. Ondanks het verlies bleef de sfeer in de ploeg en wij onthouden het positieve van de wedstrijd en dat is dat wij karakter hebben en blijven vechten voor de bal.

Geen 15/15, voetjes op de grond en uitkijken naar de wedstrijd van volgende week tegen De Zoeten Inval.

Een prachtige zaterdagmiddag, ideaal weertje om een wedstrijd te spelen tegen de Galliërs.

Opnieuw een onbekende ploeg, tijdens de opwarming zagen wij enkel flitsen van de Galliërs en blijkbaar wilden deze de scalp van de KGPV.

De Gallërs namen het heft in handen en wij moeten in alle eerlijkheid bekennen, wij werden overklast door hen. Het eerste kwartier waren wij even de kluts kwijt, gelukkig kenden de spitsen van de Galliërs niet de juiste plaats van de goal.

Na het eerste kwartier konden wij even op adem komen en dit resulteerde in een stevige counter en wij konden 0-1 op het bord plaatsen. Opluchting in de ploeg en wij gingen onmiddellijk op zoek naar de volgende treffer. Onze gebeden werden aanhoord en Desmet werd stevig ondergehaald in het strafschopgebied en penalty voor KGPV. Deze werd “professioneel” omgezet door Sacre Steve (nieuwe speler) 0-2 op het bord en een nieuwe overwinning lag in handbereik.

In het middenveld werd een aanval opgezet, dit mag gezegd worden, het was zoals in de boekjes. Door de central as en 0-3 op het bord. De rust werd aangevangen, de ploeg leek bevrijd de tweede helft aan te vangen.

Over de tweede helft kan opsteller vrij kort zijn. Het was naar één kant kijken, KGPV voerde een aanvalsgolf en dit resulteerde in enkele doelpunten. De goalie van de tegenstander kende een zwarte dag. Uiteindelijk werd de eindscore 1-9. Het tegendoelpunt werd dan ook owngoal, Mestdag Peter moet medelijden gehad hebben met de tegenstander en kopte de bal vakkundig in de winkelhaak.

Een 12/12, de woorden kampioen spelen vloeide hier en daar uit de mond.

Na twee overrwinningen zat de sfeer goed in de ploeg, iedereen ging voor een negen op negen. Vandaag kregen wij de Discoboys voorgeschoteld. Een vrij onbekende tegenstander maar niet te onderschatten.

De partij werd aangevangen met aftastend voetbal, wij lieten de bal het werk doen en zo werden de eerste kansen gecreerd. KGPV voetbalde sterk, middenveld controleerde de wedstrijd en de spitsen werden op hun wenken bediend.

Gezien KGPV een vrij sterke wedstrijd speelde kunnen wij dit verslag vrij kort houden, eindscore 6-0.

Een negen op negen, 16 maal gescoord en 1 tegengoal. Wat wel te vermelden valt is onze superspits Cosyn Bart. Vorig jaar nog uitgespeeld als linksmidden, dit jaar door de nieuwe coach Van Deynse Tony in de spits geplaatst, met positief resultaat.

Vandaag speelden wij een uitwedstrijd op het terrein van de Piccoboys. Ongeveer hetzelfde elftal als de vorige week, doelman van dienst was ditmaal Langeaert Dieter.

Wij begonnen vrij vlot aan de partij . De bal circuleerde vlot  doch afwerken op doel was heel wat minder dan de week ervoor. Na 10 minuten werd de score geopend door DeSomviele. De 0-1 stond op het scorebord en het elftal kon wat rustiger voetballen. Dat dachten we maar de tegenstander bleef ons bestoken met countervoetbal. Wat resulteerde in de gelijkmaker, door de centrale as en onze doelman werd verschalkt, 1-1.

De spelers verlangden naar de rustpauze. De rust werd aangevangen met 1-1 op het scorebord. De tweede helft bleven wij aanvallen doch de kansen werden telkenmale de nek omgedraaid. De druk werd opgevoerd en uiteindelijk kon Cosyn tweemaal prikken en het stond plots 1-3. De tegenstander voelde dat het spreekwoordelijk kalf verdronken was en het vuur was weg bij de tegenstander. De eindscore werd uiteindelijk 1-4, dit door Desomviele.

Een zes op zes.

De eerste wedstrijd van het seizoen in de nieuwe competitie. Vandaag kregen we een onbekende tegenstander voorgeschoteld, de scouting konden we niet doen daar wij geen gegevens hadden uit eerdere confrontaties.

We traden aan met enkele nieuwe spelers, zijnde Desmet Steve - Detremerie Christophe. Een wijziging in het elftal van vorig jaar betrof de doelman, vandaag was  dit Versichel Nico.

Wij begonnen aan de wedstijd, even de tegenstander aftasten en op gepaste tijd toeslaan. En dit deed de KGPV wel degelijk. Een vlotte eerste helft met als ruststand 5-0. Bij aanvang van de tweede helft geen veranderingen in de ploeg. De bal gleed van voet naar voet doch gezien de ruime voorsprong werd er wil omgesprongen met de doelkansen. Uiteindelijk konden we nog eenmaal prikken en de uiteindelijke eindscore werd 6-0.

De eerste driepunter werd vlot binnengehaald.