Na de grote overwinning van vorig week was de ploeg klaar om opnieuw de driepunter te nemen. De tegenstander had vorige week een 1-4 nederlaag geleden en had zich blijkbaar wat versterkt om de leider de eerste nederlaag aan te smeren.

Tijdens de opwarming konden wij vaststellen dat ‘Tzawezijn het heel serieus aanpakten. Vakkundige opwarming en bespreking, wij lieten ons hierdoor niet van streek brengen, enkele oppeppende woorden van de coach en KGPV was klaar om de wedstrijd aan te vangen.

Na het eerste fluitsignaal werden wij bij de keel gegrepen door de tegenstander. Het was alsof zij met een speler meer op het veld stonden, middenveld leek geen grip op de bal te kunnen krijgen. De bal circuleerde vrij snel bij de tegenstander. Hetgeen wij vreesden gebeurde, een onverwachte achterstand 0-1 op het bord. Wij dienden de spelers aan te manen om ons spel op te dringen doch wij konden geen greep krijgen op het middenveld.

De centrale as werd uiteindelijk nog tweemaal gepakt, zoals we kunnen zeggen. na 20 minuten gespeeld te hebben stond KGPV 0-3 achter. De kopjes hingen naar beneden en wij zagen de bui reeds hangen.

Wij gingen de rust in met een 0-3 achterstand, bijsturing was nodig. De tegenstander begon de tweede helft even hard als de eerste. Opnieuw geen vat op de spits en deze kon de 0-4 op het bord brengen. Gezien de score en kans op winst zeer klein was, nam KGPV risico’s door meer druk te zetten en hoog te spelen. Uiteindelijk konden onze spitsen de goal vinden en 1-4 op het bord. De ban leek gebroken doch wij kregen terug een opdoffer, 1-5.

Enkele verschuivingen in het team van KGPV en wij kozen resoluut voor de aanval. Het middenveld kon de hand leggen op de wedstrijd, ondanks de grote achterstand. De druk bleven wij anahouden en konden de 2-5 op het bord plaatsen. Zouden er mirakels bestaan??

KGPV bleef de druk opvoeren en Desomviele werd gevloerd door de goalie, penalty. de kans op 3-5 en dan nog een tiental minuten te spelen. Busschaert nam de penalty voor zijn rekening en knalde het leer keihard tegen de dwarsliggen en .... terug in het veld. Kans op 3-5 weg doch wij bleven drukken en als we willen scoren is dit zonder penalty. Spits Cosyn kon de 3-5 op het bord plaatsen doch verdere aanvalsgolven leverden geen doelpunten meer op.

Het eindsignaal werd gefloten en wij beseften dat we konden verliezen. Ondanks het verlies bleef de sfeer in de ploeg en wij onthouden het positieve van de wedstrijd en dat is dat wij karakter hebben en blijven vechten voor de bal.

Geen 15/15, voetjes op de grond en uitkijken naar de wedstrijd van volgende week tegen De Zoeten Inval.