Gezien  het klassement was deze wedstrijd een topper. Wil Str Kringboys zich blijven mengen in de strijd om het kampioenschap dan diende het vandaag de punten thuis te houden. Vandaag konden wij beschikken over 15 spelers. Coach Van deynse stelde een tactisch sterke ploeg op het veld. In het middenveld diende Van Steenberghe Danny het overzicht te behouden.

De wedstrijd werd op gang gefloten en de eerste minuten was het aftasten van de tegenstander. De eerste kansen waren voor KGPV, Cosyn had blijkbaar zijn dagje niet en schoot de eerste doelkans onbegrijpelijk naast. Kringboys zette een tandje bij en via Dieu loerden zij constant op de counter. De bak werd moeilijk weggehaald in de defensie van KGPV met als resultaat een heet standje voor het doel van Duprez. De kans van Kringsboys werd op de deklat getrapt.

KGPV werd hierdoor wakker geschud en gingen het spel hoger spelen. KGPV bleef drukken, de kansen waren er voor Cosyn, maar zoals eerder gezegd, het was zijn dagje niet. Op de 33°minuut werd uiteindelijk het verlossende doelpunt gescoord 0 – 1. De Kringboys wisten het even niet meer, wat onenigheid in de rangen en dit uitte zich in het volgende doelpunt voor KGPV. Doelpunt met het hoofd door Desmet Steve, 0 – 2. KGPV kon de rust ingaan met een comfortabele 0 – 2 voorsprong. Minpuntje, Van Steenberghe viel uit met een lichte blessure, hopelijk zonder verdere gevolgen.

De tweede helft werd aangevangen met twee aanpassingen in de ploeg. Gezien de score konden wij ontspannend spelen en de kansen bleven komen voor KGPV. Kringboys bleef zijn “Dieu” opzoeken. Deze haalde plots enkele flitsen naar boven wat resulteerde in een strafschop voor Kringboys. De strafschop werd niet benut en werd het nabijgelegen veld ingetrapt.

Van Deynse maande zijn spelers aan tot aandacht en kozen resoluut om meer druk te zetten op de helft van Kringboys. Een actie van Desmet op rechts, en Steve werd neergemaaid in het strafschopgebied. De referee reageerde hier niet op en geen strafschop voor KGPV. Wat gemekker naar referee doch de kopjes terug in dezelfde richting en KGPV zocht het derde doelpunt. Een nieuwe actie van op links en ditmaal kregen we waar recht op hadden, een strafschop, omgezet door Desmet en de 0 – 3 stond op het bord.

Er werden nog twee wissles uitgevoerd, kwestie van enkele spelers wat rust te geven. Een goal van Cosyn werd nog afgekeurd wegens leunen op de tegenstander.

Een nieuwe actie van KGPV bood zich aan. Bynens zocht de rechterflank op en plaatste de bal voor doel. Cosyn kon deze mooi op het hoofd krijgen en scoorde zijn 16° goal, 0 – 4.

Hiermee werd de topper afgefloten met een 0 – 4 overwinning voor KGPV.